06. decembar 2018.
Hemofarm – lider i u 2018.

Potvrđujemo rekorde i podižemo lestvicu

Hemofarm, regionalni lider u farmaceutskoj industriji, i ovu 2018. godinu završava uspešno: kompanija je potvrdila prošlogodišnji rekord u proizvodnji od 5,5 milijardi tableta uz rekordan obim proizvodnje u pogonima Banjaluke, Šapca i Podgorice. U ovoj godini veliko priznanje za prethodni rad stiglo je i od Štada grupe u okviru koje vršačka kompanija posluje - Hemofarm sada svoju stručnu podršku pruža dodatnim tržištima Štade u istočnoj Evropi.

Svečani koktel upriličen za prijatelje, partnere i saradnike, bio je dobra prilika i da se sumira poslovna godina ovog farmaceutskog giganta.

„Ponosni smo jer je Hemofarm u prethodnih 58 godina od malog pogona u Vršcu izrastao u internacionalnu kompaniju koja posluje globalno – na tri kontinenta i u skoro 40 zemalja sveta. Ponosni smo i na rezultate postignute u ovoj godini, jer smo potvrdili brojne rekorde, a u mnogim segmentima dodatno smo podigli lestvicu. Tokom prethodnih meseci uspešno smo lansirali više proizvoda u oblasti kardiologije, urologije itd. i ponudili modernu terapiju za razne vrste oboljenja, povećali smo prodaju u segmentu preparata i lekova koji se izdaju bez recepta za čak 20 odsto u odnosu na 2017. i nastavili da u skladu sa najvišim svetskim standardima uvodimo elektronske sisteme za upravljanje različitim procesima unutar kompanije“, rekao je Ronald Zeliger, generalni direktor Hemofarma i potpredsednik Štada grupe.

Prema njegovim rečima, Hemofarm je ne samo lider u farmaceutskoj proizvodnji, već i rodonačelnik održivog, pametnog i odgovornog poslovanja na ovim prostorima. Pogoni ove kompanije svrstani su među 20 odsto energetski najefikasnijih u svetu u svojoj kategoriji, a Hemofarm je i ove godine, uprkos rekordnoj proizvodnji, uspeo da dodatno smanji utrošak električne energije i prirodnog gasa po pakovanju gotovog proizvoda.

„Posebno smo ponosni na Hemofarm fondaciju koja je ove godine proslavila 25. rođendan i pokazala da i nakon četvrt veka sa istim žarom brine za druge“, istakao je Zeliger ovom prilikom.

31. maj 2019.
Hemofarm obeležio 59 godina uspešnog poslovanja
15. maj 2019.
Zdravstveni izveštaj STADA grupe za 2019.
27. mart 2019.
Delegacija Udruženja nemačke privrede za istočnu Evropu u poseti Hemomontu
Hemofarm A.D.
Beogradski put bb, 26300 Vršac, Srbija
tel +381 13 803 100, fax +381 13 803 100
Pratite nas: